FAQ Flexleasing

Leasing og flexleasing af biler generelt kan virke forvirrende og kompliceret, hvis man ikke tidligere har prøvet at lease en bil. Egentlig er det ikke nødvendigvis så besværligt, da vi gør arbejdet for dig. Alligevel kan det være rart at vide hvordan man skal tolke de forskellige informationer i et leasingtilbud.

Derfor har vi valgt at samle alle de mest gængse spørgsmål her. På den måde kan du let selv navigere i hvilke oplysninger, som du ønsker at vide mere om, før du eventuelt kontakter os. Hvis du har lyst, så kan du naturligvis også altid tage fat i os og på den måde få svar på alle dine spørgsmål. Du kan ringe eller skrive helt uforpligtende.

Hvad er flexleasing?

Kort sagt så er flexleasing af biler leasingtype, hvor du leaser en bil uden registreringsafgift. I stedet for at købe en ny bil og betale en registreringsafgift på 150% på dag 1, så betaler du forholdsmæssig registreringsafgift i de måneder, som din leasingperiode løber på.

Du har derfor mulighed for at spare virkelig mange penge, hvis du flexleaser i stedet for at købe. Bilen er ikke så hårdt belastede økonomisk, når du udelukkende betaler registreringsafgift de måneder, hvor du har den, og særligt hvis bilen en mere end 36 måneder, så kan du spare helt op til 50% i totalomkostninger i forhold til at købe en bil på traditionel vis.

Hvilke fordele er der ved flexleasing?

Der er mange fordele ved at lease sin bil generelt, og netop derfor er det også blevet mere og mere populært de seneste år. Det er ikke kun privat, men også erhvervsbiler, der er blevet særligt populære at lease.

Ved flexleasing er der nogle helt særlige fordele, der gør sig gældende:

 • Muligt at få din drømme luksusbil
 • Mulighed for at sæsonlease
 • Mindre kapital binding
 • Ingen afskrivning på afgiften udelukkende på selve bilen
 • Undgå et stort værditab, når du skal af med bilen
 • Skift bil oftere
 • Bilen kan sælges på det internationale marked efter endt leasingperiode, hvor det er lettere at komme af med den end på det danske
 • Mulighed for at få en billigere forsikring
 • Muligt at få din drømme luksusbil

Hvem ejer bilen?

Når du flexleaser en bil hos os, så er det os, som leasingfirma, der ejer bilen. Du skal derfor selv sikre dig, at der er forsikring på bilen, og overholde og betale service, reparationer og lignende. Du skal med andre ord, passe på den, som var det din egen.

Det er både i din og vores interesse, da du selv er ansvarlig for at sælge bilen videre efter endt leasingperiode til den aftale restværdi. Vi hjælper naturligvis gerne, og særligt ved luksusbiler er markedet stort for at videresælge.

Hvorfor kan jeg ikke selv eje bilen?

Vi hører ofte spørgsmålet ”hvorfor kan jeg ikke selv eje bilen, hvis jeg alligevel har samme forpligtelser, som ejer?” Og hertil kan vi svare, at det skyldes den eksisterende lovgivning. Det er nemlig ikke tilladt for privatpersoner, at køretøjer, der er forholdsmæssigt indregistreret.

Derfor ejer vi som leasingfirma bilen og du flexleaser den derfor gennem os. Vi tager os desuden af alle de praktiske ting omkring at skaffe den og andre teknikaliteter, som hører til flexleasing af biler.

Hvornår er det økonomisk fordelagtigt at benytte sig af flexleasing af biler?

Der findes som sagt forskellige leasingtyper, og hvilken der er bedst for dig afhænger i høj grad af bilen. Der er altså visse faktorer, der gør det mere fordelagtigt at flexlease end andre.

 • Luksusbiler med en købspris på mere end 300.000 kr.
 • Ved sæsonleasing – altså hvis du ønsker at køre flere forskellige køretøjer på forskellige tidspunkter af året

Hvad sker der efter endt leasingperiode

Når din leasingperiode ophører, så har du 2 valgmuligheder. Den ene er, at vi kan lave en ny leasingaftale på baggrund af den nedskrevne restværdi. Dermed får du en endnu billigere luksusbil i det 2. leasing år. Valgmulighed nr. 2 er at du kan sælge bilen til den aftalte restværdi.

Vi skal naturligvis nok hjælpe med at sælge den videre, hvis du ønsker det. Men generelt så er det ikke svært at komme af med sin luksusbil til den aftalte restværdi. Du har nemlig muligheden for at sælge den på det internationale marked, der er langt større end det danske. Desuden sælges bilen uden afgift, hvilket gør den langt mere favorabel.

Hvordan afskrives bilen?

Afskrivningen er helt fundamental, idet det er helt afgørende for dig, at bilens restværdi afspejler den markedspris, der gør sig gældende, når leasingperioden ophører. De fleste seriøse og professionelle leasingfirmaer afskriver bilerne en smule konservativt – gerne mellem 15-20%.

Det afhænger naturligvis af hvilken bil, der er tale om, og hvilket køremønster og markedet, men en realistisk og lidt forsigtig afskrivning medfører, at du kan træde ud af leasingaftalen uden at skulle af med en meromkostning.

Kan I afskrive min bil i max, så det bliver billigere?

Lad os først lige slå fast, at det ikke er i din interesse at afskrive bilen i max. Det ender med ekstra omkostninger for dig i sidste ende. Derfor laver vi også kun ansvarlige leasingtilbud, hvor vi laver afskrivningerne en smule konservativt.

Det der sker, hvis bilen afskrives for hårdt, så tilfalder friværdien til leasingfirmaet og du får derfor ikke noget ud af det. Desuden betaler du moms af afskrivningen, og er afskrivningerne derfor for høje, så skal du blot betale endnu mere i moms.

Hvordan og hvem beregner afgiften?

Al beregning af afgiften beregnes på baggrund af et helt klart og fastsat regelsæt fra SKAT. Der tages udgangspunkt i handelsværdien på andre tilsvarende biler på det danske marked inklusiv afgift. Afgiftsbeløbet danner derfor baggrund for den månedlige afgift, der afregnes direkte til SKAT ved flexleasing af biler.

Se regneeksempel:
Vores regneeksempel tager udgangspunkt i en Audi A6 3,0 TDI fra 2014. Bilen er altså mere end 36 måneder gammel og falder derfor indenfor en beregningsfaktor på 0,5%. Ved periodemæssig afgift eller forholdsmæssig afgift, så skal der betales en månedlig rente af restafgiften på 2,4% direkte til SKAT. Slutteligt lægges der moms til afgiften.

Og der er stor forskel på bilen ved henholdsvis fuld afgift og flexleasing.

 • På fuld afgift:
 • Pris uden afgift: kr. 300.000
 • Afgift: kr. 360.000
 • Total pris på fuld afgift: kr. 660.000
 • Flexleasing 12 måneder – forholdsmæssig afgift
 • 12 x 0,5% (beregningsfaktor) af kr. 360.000 – (restafgift kr. 338.400) = kr. 21.600
 • 338.400 x 2,4% (rente til SKAT) = kr. 8.121,6
 • (21.600 + 8.121,6) x 1,25 (moms) = kr. 37.152
 • Total afgift ved 12 måneders flexleasing: kr. 37.152

Hvem betaler grøn ejerafgift?

Det er dig selv som leasingtager, der betaler denne udgift. Generelt så står du selv for de udgifter som, hvis du ejede bilen selv. Det er altså ikke inkluderet i leasingaftalen.

Hvor længe binder jeg mig for?

Bindingsperioden eller leasingperioden er oftest på 12 måneder eller 24 måneder. Jo dyrere bilen er, jo højere er afgiften også. Det kan derfor i nogle tilfælde være en god idé at lave en leasingperiode på 12 måneder, for så at genforhandle aftalen for endnu 12 måneder, når de første 12 er gået.

Dermed får du en ny restværdi at forhandle ud fra og dermed bliver bilen endnu billigere at have. Der er dog også lidt udgifter forbundet med at lave en ny aftale, som en ny engangsydelse og lignende, men holder man de to udgifter op mod hinanden, så kan man hurtigt se, hvad der kan betale sig.

Kan jeg selv finde min drømmebil?

Har du selv fundet den næste bil, som du bare må have og kan finansiere gennem flexleasing, så kan det som oftest sagtens lade sig gøre. Vi er vant til at håndtere de sager, hvor kunden selv har fundet bilen, og vi står derfor gerne for de praktiske ting omkring transport og forhandling.

Vi tjekker også hvilken stand bilen er i. og hvis det viser sig, at den ikke er i den forventede stand, så tager vi også en snak om det. I det hele taget så handler det om samarbejde mellem dig og os, og sammen finder vi den bedste løsning til dig.

Må andre køre i bilen?

Du kan roligt lade andre køre i bilen. Der er intet ulovligt i at lade andre låne eller køre i din bil, når du flexleaser den. Det er din forsikring, der er afgørende for, hvordan du skal forholde dig til, at andre bruger din bil.

Hvordan Flexleaser jeg en bil?

Når du har fundet frem til, at du gerne vil benytte dig af flexleasing af biler, så tager du blot kontakt til os. Det kan du gøre enten på telefon: 31 25 02 56 eller på mail: kontakt@bendiksenleasing.dk. Herefter tager vi en snak om hvad dit behov er, hvilken bil du drømme rom, og hvilke muligheder der er.

Derefter gennemgår vi grundigt alle detaljerne i leasingtilbuddet, så vi er helt sikre på, at det er det som du ønsker. Igen er gennemsigtighed helt essentielt for os. Når vi har fundet den helt rigtige bil til dig og du har skrevet under på kontrakten, så kan du endelig få lov til at sætte dig bag rattet i din drømmebil.

Vi finder din næste drømmebil – til næsten ingen penge

Som du nok kan høre, så er der en masse muligheder for at gøre en rigtig god handel, som gavner både din køreglæde og din pengepung. Det handler i vid udstrækning om at finde en forhandler, som du har tiltro til, da leasing langt hen ad vejen handler om tillid.

Vi er den rigtige forhandler for dig, da vi er ærlige og altid arbejder for, at du får den absolut bedste handel. Det gør vi ved at være detaljeorienteret og grundige, når vi finder drømmebilen til dig. Så tøv endelig ikke med, at tage kontakt til os – vi kan helt sikkert også hjælpe dig med at finde din næste drømmebil til en langt lavere pris.

 • Dette felt er til validering og bør ikke ændres.